Camping på hösten: Tips för höstcamping

Tips för höstcamping

Även när dagarna blir kallare är det roligt att vara aktiv och campa utomhus. Det handlar bara om att ha rätt utrustning. Med rätt kläder kan du campa bekvämt även under den gyllene hösten.

Höstcamping med funktionsunderkläder

När du campar under de kalla månaderna håller dig det så kallade löklagret varm och torr. Principen innebär att du bär flera andningsbara klädlager ovanpå varandra. Löklagret är särskilt idealiskt för personer som är aktiva och svettas mycket. Det finns funktionsunderkläder för olika ändamål. Många långärmade tröjor är till exempel utrustade med en vindskyddsfunktion, vilket ger skydd mot kalla vindar. Det är perfekt för höstcamping. Se till att köpa underkläder av hög kvalitet och kontrollera att de lager som ligger närmast huden inte kliar eller irriterar.

Vindjacka – oumbärlig vid höstcamping

En vindjacka är ett viktigt plagg för att skydda dig mot starka vindar. Elastiska band i ärmavsluten ger en behaglig inomhustemperatur och håller ute den kalla vinden – ett absolut måste för höstcamping. När du köper en vindjacka bör du se till att den har en huva för att skydda mot kalla öron. Det är också rekommenderat att köpa en vindjacka med vattentät funktion.

Ta med varm mat och te under höstcampingen

Om du planerar att campa på hösten bör du definitivt tänka på lämplig mat och dryck. Varm mat och varmt te kan vara viktigt särskilt vid kyla. Tänk på att ta med termosmuggar.

Med en gasbrännare och en vattenkokare kan du enkelt koka vatten för kaffe eller te.

Pannlampa – när det blir mörkt tidigt under höstcamping

Kortare dagar kräver att de flesta campare och sportentusiaster hanterar tiden väl. Det blir mörkt tidigt under höstcamping. En pannlampa är lösningen här. När du köper en pannlampa, se till hur många batterier som behövs för att ge en stark ljusstyrka. Lampan bör också vara bekväm och justerbar för att passa din huvudform.

Vattentät tält – ett måste för camping på hösten

Under hösten är det ofta blött och regnigt, även när du campar. Se till att tältet är enkelt att montera och har ett vattentätt skydd med en vattenpelare på minst 5000 millimeter. Tältet bör också vara stabilt och stå emot vind.

Om du fortfarande letar efter ett lämpligt tält har vi en översikt över olika tält här.

Liggunderlag och sovsäck – mot kylan på hösten

Det är särskilt viktigt att välja ett bra liggunderlag när du campar på hösten eftersom det skyddar dig från kylan från marken. Om det behövs kan du använda ett extra liggunderlag. Sovsäcken bör också vara lämplig för låga temperaturer så att du inte fryser under höstcamping. Läs vår artikel om de 10 bästa sovsäckarna för mer information.

Höstcamping – lägereld är ett måste!

Vad kan vara vackrare än en varm lägereld när det är kallt utomhus under höstcamping. Det är viktigt att först undersöka om eldning är tillåten på den plats där du planerar att campa. Om ja, se till att ta med ved, tändvätska och en tändare. Du kanske behöver en eldkorg också.

By Tur & Natur

Välkommen till Tur & Natur om uteaktiviteter, naturupplevelser och camping! Här hittar du allt du behöver veta för att göra dina äventyr i naturen både spännande och säkra.

Lämna ett svar

Läs också!