Camping frukost – matlagning under campingturer

Camping frukost - matlagning under campingturer

Frukost är en viktig måltid när du vill vara energifylld inför en ny dag på äventyr. Den bör vara hälsosam och inte ligga för tungt i magen, samtidigt som den ger tillräckligt med energi för dagen. Vi ger dig tips och idéer för frukost utomhus.

Förbered matlagning av campingfrukost

Om du campar eller sover i bilen kräver det lite planering för att kunna laga frukost utomhus. Men oroa dig inte, du kan fortfarande enkelt göra en läcker frukost utomhus.

Våra idéer för campingfrukost att laga utomhus:

Kraftfrukost: Müsli med frukt

Om du är ute hela dagen och vandrar är det viktigt att äta en hälsosam och näringstät frukost för att vara pigg och energifylld. En kraftfull müsli är perfekt för det. Blanda helt enkelt havregryn, linfrön, nötter, kakao och frukt och blanda med mjölk och/eller yoghurt. Fördelen är att du kan förbereda ingredienserna hemma och enkelt ta med dig dem. Till exempel kan du blanda dem i en burk och ta med dig!

Laga pannkakor utomhus

Det låter kanske absurt, men pannkakor kan också enkelt lagas utomhus. Du behöver bara en stekpanna, lite olja, en campingkök och en färdig pannkaksmix (eller så kan du göra mixen själv i förväg). Blanda sedan med mjölk och pannkakssmeten är klar. Istället för att använda campingköket kan du tillaga pannkakorna över öppen eld. Perfekt för en utomhusfrukost!

Hjärtlig utomhusfrukost

I princip kan du (nästan) laga allt som kan stekas i en panna utomhus till en god frukost, till exempel ägg och bacon. Ta med dig några skivor bröd och du har en snabb och energirik utomhusfrukost. Stek det enkelt på grillen, campingköket eller över öppen eld.

Kaffe till frukost – inga problem utomhus heller

Du kan koka kaffe genom att ta med dig en filter och kaffepulver. Sedan behöver du bara koka vattnet och hälla det genom filtret – och du har lagat kaffe på det gamla traditionella sättet.

Utrustning för matlagning och frukost utomhus

Du behöver naturligtvis några saker när du vill laga frukost utomhus. Vi visar dig vad du bör ha med dig under din utomhustur.

Du kan ibland behöva en campingkök för att laga frukost

Om du planerar att steka något eller bara koka vatten bör du skaffa en campingkök (till exempel med en gasbehållare). Sådana campingkök är mycket praktiska: de är små, blir snabbt varma och du kan laga mat som vanligt på dem.

Vi har jämfört och testat olika campingkök åt dig.

Naturligtvis bör du även ha en kastrull med dig om du vill laga mat utomhus. Här finns det numera hopfällbara alternativ som är mycket praktiska eftersom de tar upp lite plats och är relativt lätta.

Mångsidigt campingköksutrustning för frukost utomhus

Även utomhus behöver du självklart porslin – men här bör du se till att det är mångsidigt. På så sätt sparar du på packningen och vikten.

By Tur & Natur

Välkommen till Tur & Natur om uteaktiviteter, naturupplevelser och camping! Här hittar du allt du behöver veta för att göra dina äventyr i naturen både spännande och säkra.

Lämna ett svar

Läs också!